Boca sana, l’inici d’una vida saludable

Estàndard

Tenir una boca sana és fonamental per garantir un òptim estat de salut en els pacients. Per això, actualment es considera com un dels objectius prioritaris de les estratègies de prevenció de la salut establertes per la OMS.

Una boca sana es caracteritza per tenir unes genives rosades, ajustades a les dents. No sagnen ni fan mal durant el raspallat o la neteja amb la seda dental, i tampoc presenten hipersensibilitat davant de la calor, el fred o el tacte.

dents sanes

Les malalties periodontals (gingivitis, hipersensibilitat dental, periodontitis) són totes aquelles patologies que afecten els teixits que aguanten les dents. L’origen d’aquestes malalties pot ser per diferents motius: predisposició genètica, tabaquisme, consum abundant de begudes alcohòliques, diabetis no controlada, malalties auto-immunes, carències nutricionals, canvis hormonals (sobretot durant l’embaràs i l’adolescència), mala oclusió dental, respiració per la boca.  De totes maneres la causa majoritària de totes elles és infecciosa i s’anomena placa bacteriana.

La mesura preventiva més eficaç és la reducció de la  formació de la placa bacteriana o la seva eliminació mitjançant la introducció d’uns hàbits correctes d’higiene bucal. A l’entrada del nostre blog: “La boca: Com fer la neteja a fons en 4 passos” hi trobaràs les pautes d’higiene que pots seguir.

Una altra mesura preventiva que pots fer és corregir si és possible la causa que et provoca la malaltia periodontal. Per exemple, corregir la mala oclusió dental, no fumar, no seguir dietes amb baix contingut nutritiu, evitar el consum de begudes alcohòliques o respirar per la boca.

Per tenir una boca sana, l’has de cuidar 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s