Com m’he de cuidar durant l’embaràs?

Estàndard

L’embaràs és una època d’il·lusió i canvis, canvi de vida però també molts canvis al cos. Per això, és una etapa en la que és necessari que ens cuidem. Haurem de tenir cura de les estries, les hemorroides, la pell, els cabells, la boca, les cames, els peus. Però, com m’he de cuidar durant l’embaràs?

embaràsCures durant l’embaràs

Estries: És important mantenir una bona elasticitat a la pell per tal de disminuir la possibilitat que surtin estries. Val la pena utilitzar, des del quart més d’embaràs, una crema antiestries que ens nodrirà, suavitzarà i hidratarà la pell. Després del part utilitzarem una crema reafirmant que ens tonificarà i tensarà la pell.

Hemorroides: Per cuidar les hemorroides, que són molt freqüents durant l’embaràs, realitzarem una neteja cuidadosa local amb aigua tèbia i sabó pH neutre després de cada deposició.

La pell: A la dutxa és convenient utilitzar sabons o gels neutres. També haurem de posar atenció en la neteja de la cara, utilitzarem productes no comedogènics i hipoal·lergènics, ja que la pell està molt sensible i delicada.

Durant tot l’embaràs però sobretot els últims mesos, és important fixar-nos en la higiene i cura del mugró. Aplicarem una crema específica per aquesta zona per prevenir o tractar les clivelles.

És molt freqüent que apareguin taques a la pell durant l’embaràs. Per prevenir-les utilitzarem una crema amb protecció solar màxima.

Cabells: Durant l’embaràs els cabells brillen intensament, es veuen més abundants i cauen menys. Després del part, la situació canvia, i es produeix una forta caiguda dels cabells. Totes les cures que apliquem durant l’embaràs (xampús amb pH neutre, no abusar de condicionadors, evitar les permanents, etc) ajudaran a atenuar aquesta caiguda post-part. També ens servirà d’ajuda un sèrum fortificant anticaiguda.

Higiene bucal: A part de rentar-nos les dents després de cada àpat, és aconsellable controlar l’estat de la dentadura i anar al dentista almenys una vegada durant l’embaràs. Farem una neteja suau per evitar que ens sagnin les genives.

Cames i peus: És aconsellable caminar cada dia, procurar descansar alguns minuts amb les cames una mica elevades i, de tant en tant, realitzar un massatge relaxant a les plantes dels peus i a les cames (massatge ascendent des dels turmells fins als genolls). Haurem d’utilitzar sabates còmodes i de taló baix i ens poden anar bé unes mitges de compressió.

Si ens cuidem durant l’embaràs segur que estarem més a gust i gaudirem més d’aquesta etapa! 🙂

Deixa un comentari