La urticària en el nen: com he d’actuar?

Estàndard

La urticària consisteix en l’aparició aguda d’unes elevacions cutànies de color vermellós que provoquen una picor molt molesta. Si les pressiones amb el dit, aquestes lesions es tornen blanques i pot semblar que desapareixen però broten en un altre lloc. Les lesions es curen en un marge variable de temps, que va de minuts a dies i poden manifestar-se de forma localitzada o estesa.

urticariaHi ha diferents tipus de urticària: urticària al·lèrgica o urticària no al·lèrgica (pel contacte amb l’aigua calenta, per la suor, urticària solar, etc).

La urticària al·lèrgica pot estar desencadenada per ingestió, per contacte o inoculació d’alguna substància. Entre aquestes substàncies al·lergèniques, les més freqüents són: fàrmacs (sobretot antibiòtics), aliments, picades d’insecte, infestació per paràsits, làtex, etc.

Com han d’actuar els pares?

  • Davant d’un primer brot, és necessari observar l’evolució de la urticària i calmar la picor amb una loció de calamina, talc en crema o aigua fresca.
  • Si el nen ja ha tingut altres brots i, per tant, és previsible, cal administrar un antihistamínic al nen segons la prescripció del pediatra.
  • En el cas que s’inflin els llavis, la llengua, les parpelles, etc. caldrà portarà el nen a Urgències.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s