GRIP: Mites i veritats

Estàndard

Ja saps que durant l’hivern és quan apareix la grip, si ho recordes et vam donar alguns consells per deslliurar-te’n! De totes maneres com que és una malatia molt temuda i al seu voltant hi ha molts mites, a continuació et descobrim alguns d’aquests mites falsos i t’expliquem la veritat.

Mites falsos:

  • El refredat se m’ha complicat i ara tinc la grip. Les dues són malalties respiratòries però estan provocades per virus diferents.
  • Abriga’t, que fa fred i agafaràs una grip. Com que està causada per un virus, la grip no s’agafa pel mal temps, passar fred o anar desabrigat.
  • Beu suc de taronja per curar-te la grip. No hi ha evidències científiques que demostrin que el suc de taronja pot millorar els símptomes gripals.
  • M’he posat la vacuna i he agafat la grip. Les vacunes de la grip no poden provocar la malaltia perquè estan compostes per virus morts no contagiosos.

Veritats:

  • La grip dura uns set dies amb medicació o sense. El procés gripal s’allarga entre set i deu dies. Els medicaments només serveixen per pal·liar-ne els símptomes.
  • Rentar-se les mans prevé la grip. Es recomana rentar-se les mans sovint, amb aigua i sabó durant un minut, com a mesura preventiva. Aquest any a les farmàcies hi trobaràs la aquesta nova campanya: La grip s’atura aquí!
  • És necessari vacunar-se de la grip cada any. Els anticossos produïts per la vacunació disminueixen amb el temps i, com que les soques de virus van canviant, cal adaptar la vacuna cada temporada.
  • La vacuna està indicada per a gent gran i població de risc. Per la gent gran amb problemes de salut, les embarassades, qualsevol persona amb un trastorn crònic o les persones que estiguin en contactes amb grups, la vacuna és la millor arma per evitar una grip greu i no contagiar els altres.

Coneixes més mites sobre la grip? si vols ens els pots explicar, mirarem de desemmascarar-los 😉.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s