Viure millor amb MPOC

Estàndard

L’MPOC (Malaltia pulmonar obstructiva crònica) produeix una inflamació dels pulmons que, en obstruir els bronquis, dificulta el pas de l’aire. Afecta aproximadament un 10% de la població, principalment fumadors. Els símptomes que provoca solen ser evidents a partir dels 40 o 50 anys i els més habituals són tos, mucositat, catarros i expectoració freqüents, sensació de falta d’aire en especial en realitzar un esforç, i sorolls respiratoris que, en alguns casos, semblen xiulets.

Què la provoca?

La principal causa de MPOC és, sens dubte, la inhalació del fum del tabac. Tant és així que al voltant d’un 50% dels fumadors acaba desenvolupant-la. Tot i això, altres factors poden influir en la seva aparició, com l’exposició durant llargs períodes de temps a la pols, al fum i als vapors de substàncies químiques, o als gasos combustibles.

Avenços mèdics

Encara que en la malaltia pulmonar obstructiva crònica no té cura i la capacitat pulmonar perduda no es recupera, existeixen tractaments que milloren els símptomes i alenteixen la progressió de la malaltia. Per això, en l’actualitat es tracta de manera molt diferent de com es tractava fa una dècada, tant per l’ús de nous medicaments, normalment inhaladors, com per l’aplicació de tractaments molt més individualitzats. En tots els casos, el primer pas per afrontar-la és abandonar el tabac i adaptar hàbits saludables. A més de tractament farmacològic obligat, per les persones que pateixen MPOC de moderada a greu solen utilitzar-se algunes teràpies addicionals, com l’oxigenoteràpia, els programes de rehabilitació pulmonar o inclús cirurgia.

Recorda que a les farmàcies et podem ajudar en el procés de deshabituació tabàquica, no dubtis en demanar informació 🚭👍

Deixa un comentari