Com deixar de fumar sense guanyar pes

Estàndard

Ja has pres la decisió. Després de donar-hi voltes, de pensar en tots els beneficis que tindrà per la teva salut, en que fins i tot t’allargarà la vida, has decidit deixar de fumar. Felicitats! Aquest és el primer pas per aconseguir-ho.

fumar1Fa temps que hi rumiaves però et feia por engreixar-te. Coneixes molts casos de gent que ha deixat de fumar i immediatament ha guanyat uns quilets. Evidentment els beneficis de deixar de fumar són molt superiors ja que el consum de tabac incrementa el risc de patir càncer de pulmó, de gola, de laringe, malalties cardiovasculars, etc. Però la por a engreixar-te no t’ajudava a prendre la decisió.

Però ara ja ho has decidit, i a més a més t’has proposat intentar no guanyar pes quan arribi el dia D. Doncs bé, més endavant trobaràs el llistat dels 5 consells bàsics per no guanyar pes quan deixes de fumar.

Per què engreixem quan deixem de fumar?

El tabac activa el metabolisme, fumar ens fa cremar calories. Per això, quan ja no fumem, el metabolisme es ralenteix, no cremem aquestes calories i ens podem engreixar.

A més a més, al deixar de fumar, augmenta l’adrenalina i, per tant, l’ansietat. Per calmar-la molts cops es tendeix a recórrer al menjar i això ens pot fer engreixar.

Deixar el tabac actua sobre les papil·les gustatives i millora l’olfacte. El menjar tindrà més bon gust, en gaudirem més i si no vigilem podem guanyar pes.

Els 5 consells bàsics per no guanyar pes

Un cop has pres la decisió de deixar el tabac sense engreixar-te el primer que cal fer és dissenyar una estratègia. Aquesta estratègia té aquests 5 pilars bàsics:

Fixa una data al calendari: decideix un dia concret que serà el primer sense tabac. És important que la data no coincideixi amb compromisos laborals o socials que et dificultin aquests primers dies. És a dir, no fixis com a data el dia de Nadal o el dia que tens aquella reunió en la que normalment fumaves. Escull un dia que et sigui fàcil començar, no cal fer-ho complicat!

Fes exercici físic regular: comença dues setmanes abans de la data fixada, així ja tindràs l’hàbit incorporat. No cal convertir-se en una atleta, un bon exercici pot ser caminar a pas ràpid de forma regular.

Menja més sa: comença també dues setmanes abans de la data fixada. Quan es deixa de fumar és important beure molt de líquid, ja que disminueix l’ansietat per la nicotina. A més a més millora la funció depurativa de l’organisme, essencial per eliminar les toxines que s’acumulen amb l’hàbit de fumar. Actuen de la mateixa manera verdures i hortalisses així que val la pena tenir sempre a l’abast api, pastanaga o cogombre. També és un ingredient essencial la vitamina C. Prendrem en abundància cítrics, maduixes, baies, pebrots, tomàquets

Practica tècniques de relaxació: quan deixes de fumar és important intentar reduir l’ansietat i d’aquesta manera també evitaràs un guany de pes excessiu. El ioga, el tai-xi o la meditació et poden ajudar a relaxar-te.

No t’obsessionis: aquest és l’últim consell però segurament el més important. Obsessionar-se amb el pes et generarà més ansietat i més ganes d’agafar un cigarret. Així que calma.

Segueix ferm a la teva estratègia (sortir a caminar ràpid, menjar sa, practicar relaxació) i tot anirà bé! 😉

fumar

Deixa un comentari