Tingues cura dels ulls del teu fill

Estàndard

La importància dels seus ulls

Durant els primers anys de vida, els nens produeixen molta més mucositat que els adults, tant de nas com del sistema respiratori i dels ulls.

Com que produeixen més mucositat, és habitual que, tot i no tenir conjuntivitis, el teu fill es desperti amb bastantes lleganyes, de la mateixa manera que trobem restes de mocs secs a les foses nasals.

ulls-bebePer això, és recomanable tenir cura diàriament dels ulls del teu bebè, ja que són una part molt important per la seva especial sensibilitat i requereixen una higiene asèptica i innòcua.

Com li retiro les lleganyes?

Cal que ho facis amb molta precaució, perquè els ulls són uns òrgans molt sensibles. I és molt important fer-ho des de l’interior cap a l’exterior, és a dir, del nas cap a l’orella.

Passos a seguir per netejar-li els ulls al teu fill:

  1. Estira el bebè sobre el canviador.
  2. Subjecta-li el cap i aplica-li sèrum fisiològic pels ulls.
  3. Deixa reposar uns instants per tal de que el líquid s’estengui per tota la conjuntiva.

També podem ajudar-nos d’unes gases sense teixir estèrils o bé d’unes tovalloletes específiques per a la higiene ocular dels nadons. Pensa sempre en utilitzar una tovalloleta o gasa per a cada ull i llençar-les després d’haver-les usat.

limpiar-los-ojos-de-un-bebéSi les lleganyes són excessives i van acompanyades de les parpelles inflades i els ulls envermellits caldrà anar al pediatre, ja que es podria tractar d’una conjuntivitis que necessitaria un tractament especial.

Ara ja pots netejar-li els ulls al teu fill sense por! 😉

Deixa un comentari